maandag 31 augustus 2009

The Black Atlantic - Reverence for Fallen Trees

Het nieuwste album uit de, hier al eerder geroemde In A Cabin With project is onlangs verschenen. De Nederlandse band The Black Atlantic trok, eind vorig jaar, de New Yorkse Adirondack Mountains in om een blokhut het album Reverence for Fallen Trees op te nemen. Samen met leden van bevriende, lokale bands Spanish Prisoners en The Antlers. De gebeurtenissen van Geert van der Velde c.s. waren op de voet te volgen via diverse blogs en hieruit kon worden opgemaakt dat de totstandkoming van dit album nogal voeten in de aarde had! Maar het resultaat mag er zijn, Reverence for Fallen Trees is een mooie ingetogen plaat geworden, The Black Atlantic heeft de sfeer van de situatie en de omgeving prima om weten te zetten in muziek. Reverence for Fallen Trees zou wel eens voer voor de eindlijstjes kunnen worden!

The Black Atlantic - Reverence for Fallen Trees
(Beep! Beep! Back Up The Truck/ In A Cabin With, 2009)

01. Baiulus
02. Fragile Meadow
03. Heirloom
04. An Ocean and Peril
05. Old, Dim Light
06. Walked-On Wood
07. Dandelion
08. Madagascar
09. Reverence for Fallen Trees
10. I Shall Cross This River

>> Download << (160 kbps)

donderdag 27 augustus 2009

Fort Knox Five - Radio Free DC Remixed

De heren van de Fort Knox Five brachten vorig jaar, na vele singles, remix- en dj klussen hun debut album Radio Free DC uit. Een hiphop album vol funk, reggae en electronica, eigenlijk best zomers... Het album sloeg hier, helaas niet echt aan echter, zij de de boot gemist hebben kunnen nu in een herkansing. Dat wil zeggen, de heren Fort Knox Five hebben onlangs een remix versie van het album Radio Free DC uitgebracht, een verzameling van het beste wat eerder al op de acht Radio Free Remixed 12" verscheen. Opnieuw een zeer aangenaam album hoewel de remixers in kwestie niet bepaald klinkende namen zijn, maar dat is in dit geval ook zeker geen probleem. De audio/visuele knippers en plakkers heten in dit geval o.a. Nextman, Torpedo Boyz! en Rodney Hunter, in de scene overigens wel bekende namen. Nog een beetje nazomeren met de Fort Knox Five? Dat kan! De 128 kbps versie van hun album is namelijk gratis beschikbaar!
Fort Knox Five - Radio Free DC Remixed
(Fort Knox Recordings, 2009)

01. Insight (Nextmen Remix)
02. Funk 4 Peace (Nick Thayer Remix)
03. How To Start A Band (Torpedo Boyz Remix)
04. Sao Funky (Thomas Blondet Remix)
05. The FK Strut (Qdup Foundation Remix)
06. Party Pushers (Smalltown Romeo Remix)
07. Killa Soundboy (Sub Swara Remix)
08. The Wonder Strikes Again (Jon Ohms Remix)
09. The Spirit Of '75 (Neighbour Remix)
10. Papa Was Stoned (Fuzzbox Inc. Remix)
11. Uptown Tricks (Rodney Hunter Remix)
12. Not Gonna Take It (Rob Paine Remix)
13. Insight (A Skillz Remix)
14. Funk 4 Peace (Deekline & Ed Solo Remix)
15. The Wonder Strikes Again (Malente Remix)
16. Uptown Tricks (Shimon Remix)

>> Download << (128 kbps)

vrijdag 14 augustus 2009

Brian Lee and His Orchestra - Vol. II

Op het eerste gehoor denk je dat je te maken hebt met nieuw materiaal van de Fleet Foxes, maar naar mate het nummer Love Comes Softly vordert en daarmee het album Vol. II (Let Yourself be Happy) wordt het wel duidelijk dat het hier niet gaat om Robin Pecknold c.s., maar om een band die je tot dan toe wellicht nog niet kende, Brian Lee and His Orchestra. Toch hoef dit niet op teleurstelling te stuiten, want ook Brian Lee and His Orchestra hebben met Vol. II een prima popalbum gemaakt met een verzameling eclectische popliedjes. Vol. II is een logisch vervolg op de EP Vol. I, die eind vorig jaar verscheen, ook zeer de moeite waard is en ook gratis te downloaden op de site van Brian Lee and His Orchestra.

Brian Lee and His Orchestra - Vol. II (Let Yourself be Happy)
(Eigen beheer, 2009)

01. Love Comes Softly
02. Waiting
03. Back In My Life
04. Tell Me I'm Not Crazy
05. You Won't Believe Me
06. Over The Hills
07. Do You Get Crazy
08. To Make You Mine
09. I Need This Girl
10. The Lion
11. Honestly

>> Download <<